Razmena igara forum

PRAVILA FORUMA RAZMENA IGARA - 2017.

Van mreže kalaba

  • ****
  • Broj transakcija: (+180)
  • Pozitivne ocene: 100%
  • 5460
  • Zahvaljeno: 17 puta
  • Lokacija: Beograd
PRAVILA FORUMA RAZMENA IGARA - 2017.
« poslato: 25.02.2016, 17:36:11 »
Poštovani korisniče, dobrodošao na forum Razmena igara, evo par osnovnih smernica kojih se treba pridržavati, kako bi forum lepo funkcionisao i kako bi svima bilo zadovoljstvo da učestvuju u komunikaciji i diskusijama.

1. Opšta pravila foruma
   Molimo sve članove za kulturno i pristojno ophođenje u komunikaciji sa ostalim forumašima. Na forumu je zabranjeno korišćenje psovki i bilo kakvih drugih vulgarnih izraza. Ukoliko želite nekoga ili nešto da kritikujete, to može sasvim lepo da se uradi i bez psovki.
   U skladu sa prethodnom tačkom, zabranjeno je vređanje drugih članova foruma. Pod vređanjem se podrazumeva i ismevanje drugih korisnika zbog njihovog neznanja, neobaveštenosti i slično.
   Korišćenje velikih slova se smatra vikanjem, pa dobro pazite gde i kako ih koristite. Trudite se da pišete u skladu sa gramatičkim i pravopisnim pravilima svog jezika.
   Ukoliko iznosite svoje mišljenje, trudite se uvek da ga potkrepite nekom argumentacijom. Ukoliko pak prenosite tuđe mišljenje, navedite izvor i ukoliko je moguće link.
   Najstrože je zabranjeno spamovanje putem privatnih poruka i mejlova - za tako nešto se odmah izbacuje sa foruma. Budite sigurni da će vas primaoci prijaviti zbog upućivanja ponuda i sličnih gluposti.

2. Pisanje i otvaranje tema
   Molimo vas da pogledate spisak podforuma i njihove opise (za šta koji služi) pre nego što krenete da postavljate novu temu. Obratite pažnju na to da su teme za diskusije i ćaskanje odvojene od tema sa oglasima i trgovinom. Kada nađete odgovarajući (pod)forum, pogledajte prvo da nije neko već postavio to pitanje - možda već postoji gomila serviranih odgovora.
   Smislite jasan i razumljiv naslov teme. Pod "jasan i razumljiv" se ne ubrajaju naslovi poput "Hitno", "Pomoć" ili "Molim odgovor".         
Crossposting (postavljanje iste teme u više podforuma) je zabranjen.

3. Uslovi za postavljanje oglasa/teme
Potrebno je ispuniti nekoliko uslova da bi vam bilo omogućeno da postavljate oglase ili otvarate novu temu.
* Uredno popunjen korisnički profil podrazumeva da ste podesili avatar, uneli svoju Lokaciju u predviđeno polje i slično
* Minimum od 10 postova u temama koje nemaju veze sa oglasima, dakle odeljak Community, opšte diskusije o konzolama i slično. Nije dozvoljeno spamovanje kako bi se u što kraćem roku stekao uslov za postavljanje oglasa. Sve što jeste ili liči na SPAM će biti uklonjeno i sankcionisano.

4. Pravila formatiranja oglasa za Prodaju / Kupovinu / Menjanje
   Sve teme koje se nalaze unutar sekcija "Razmena / Kupovina / Prodaja" moraju poštovati određenu formu. Svi postovi koji ne odgovaraju ovoj formi mogu biti obrisani od strane moderatora. Obratite pažnju u koju sekciju postujete.

4.1 Naslov teme (Topic Subject):
P: (Prodajem) ime ili više različitih imena hardvera ili softvera koji prodajete.
K: (Kupujem)  ime ili više različitih imena hardvera ili softvera koji kupujete.
M: (Menjam) ime ili više različitih imena hardvera ili softvera koji menjate.

Npr.
P: GTA V, Top Spin 4, The Last of Us
K: GTA V, Gran Turismo 6, Top Spin 4, The Last of Us, FIFA 15...
M: Skate 3, Uncharted 3, Killzone 2, Brothers in Arms, FIFA 12, Baja
Napomena: Dozvoljeno je kombinovanje slovnih oznaka (P/M ili K/M).

Npr.
P/M: Dishonored, Fight Night Round 4, Borderlands 2, UFC 2010

* U naslovu oglasa ne sme stajati cena, to treba da stoji u tekstu oglasa.
* Ne morate da pišete da prodajete originalne igre za PS3, ako ste oglas stavili u sekciji za prodaju PS3 igara, to se podrazumeva!

4.2 Sadržaj teme (Topic Message):
U okviru oglasa, poželjno je, kako bi se izbegle nesuglasice sa prodavcem tj. kupcem, što bolje opisati stanje proizvoda koji prodajete.

Stanje:
Stanje hardvera/softvera - bitni detalji u slobodnoj formi
Novo - Neotpakovana orginalna ambalaža
Odlično - Orginalna ambalaža, disk u perfektnom stanju
Oštećeno - navesti tip oštećenja
   
Cena: (ukoliko se radi o prodaji ili kupovini).
Navesti cenu.

Dodatno:
Navesti na koji način želite da vas zainteresovani članovi foruma kontaktiraju:
Privatnom porukom, E-mail (opciono) Telefon (opciono).

Važna Napomena: Podrazumeva se je softver/hardver orginal.
Piratske kopije diskova ili torrent linkovi ne mogu biti postovane na ovom forumu.

4.3 Šta kada se artikal proda/nabavi - zatvaranje tema?!
   Ovo je veoma bitno - nemojte naknadno da menjate naslov teme! Dakle, ukoliko ste prodali ili nabavili stavke iz oglasa, nemojte da menjate naslov oglasa u nešto poput: “LOCK”, “MOŽE LOCK”, “Zaključajte temu” i slično. Dovoljno je da dodate novi post u kom piše da je roba prodata/nabavljena ili da Moderatorima prijavite svoju temu uz kratak kometar da je tema za zaključavanje.
Ovo pravilo je veoma važno, mora se poštovati, u suprotnom će biti sankcionisanja.

5. Količina oglasa
   Svaki član uključujući i "Prodavce" može u određenom trenutku da ima najviše 2 aktivna oglasa (u jednom podforumu), od kojih samo jedan može biti namenjen prodaji i/ili razmeni, a samo jedan kupovini i/ili razmeni! U skladu sa tim zabranjeno je otvarati više od jednog oglasa sa istom namenom!

6. Pravila postovanja u Diskusijama
   Diskusije nemaju striktnu formu. Topic bi trebao da počne sa imenom hardvera, softvera ili tehnologije, a zatim skraćenom informacijom o sadržaju članka koji pišete. Poželjno je otvaranje tema koje su interesante za diskusije.
   Pre postavljanja pitanja, konsultujte google i wikipediju. Pišite interesantne informativne članke i dobro se zabavljate.

7. Posebna pravila za PRODAVCE
   Zbog bolje preglednosti, kao i poboljšanja rada foruma, postoji grupa korisnika - “PRODAVAC".
Ova pravilla se odnose na članove foruma koji su ovde prvenstveno zbog zarade i koji se bave komercijalnom prodajom robe (veće količine).
Detaljnije objašnje i obrazloženje ovih pravila možete pogledati na: http://www.razmenaigara.com/vazna-obavestenja-pravila/posebna-pravila-za-prodavce/

Svaki član uključujući i "Prodavce" može u određenom trenutku da ima najviše 2 aktivna oglasa (u jednom podforumu), od kojih samo jedan može biti namenjen prodaji i/ili razmeni, a samo jedan kupovini i/ili razmeni! U skladu sa tim zabranjeno je otvarati više od jednog oglasa sa istom namenom!

8. Posredništvo u share-u digitalnih igara i prodaja kodova (wallet dopune)
   Share digitalnih igara odnosno prodaja digitalnih naloga na veliko i isto tako digitalnih kodova, je dozvoljena isključivo moderatorima i članovima sa titulom "Share posrednik". Ovo se odnosi prevashodno na posredništvo u share-u i prodaju digitalnih kodova. Takođe, prodaja digitalnih naloga (slotova iz share-a) je dozvoljeno samo za slotove kupljene NA FORUMU, zabranjena je prodaja naloga koji su pravljeni van foruma.

   Ako neki nalog recimo preprodajete (kupili ste ga od share posrednika, prešli igru i hoćete da prodate dalje), morate imati dokaz da ste ga kupili od validnog share posrednika. Dokaz je u obliku ocene tj. feedback-a koji ste razmenili sa validnim posrednikom, ili dokaz u PM porukama.

Primer: Prodajete 8 digitalnih slotova, za svaki morate imati dokaz da ste ga kupili od validnog posrednika i prodajete ga dalje.

Ovo pravilo izuzima pravljenje share-a u privatne svrhe, gde je posrednik istovremeno i učesnik istog share-a.

Dakle, share i dalje mogu raditi članovi koji su istovremeno i učesnici tj partneri u share-u koji prave.

Generalno, pravilo broj 8. se moralo ustanoviti zbog negativnih iskustava u prethodnom periodu, gde su ljudi bili prevareni od nekolicine clanova koji su prodavali ukradene kodove i naloge. Primeri su clanovi: pezeronio, kokisa96, itd.

Jedini validni share posrednici su članovi: MagicMaster, Darko87, Rhisonicus, duxic91 i taskonacic.

Oni ne mogu da budu odgovorni za bilo kakve buduće korake Sonija, niti za postupke vašeg suvlasnika naloga u šeru. Uvek će vam maksimalno izaći u susret ako treba reset šifre, da se nađe druga strana, i da se nađe "trag" nalogu, i da urade sve što je u njihovoj moći, ali oni NISU zvanični Sonijevi support niti možete njih optužiti za nešto ako krene naopako, toliko da budete obavešteni. Nisu čudotvorci.

Neka sigurnost naloga je 1 ili 2 godine od pravljenja shera, iz razloga sto Gmail i slični mail servisi mogu da obrišu postojeći mejl bez ikakve najave ako nije aktivan duže vreme. Totalno je random koji ce da obrišu a koji ne, imate sve napismeno u njihovom policy pravilu. I posle godinu ili dve posrednik će dati sve od sebe i u 90% slučajeva rešiće problem, ali desiće se nekad nešto na šta ne može da utiče kao što je ovaj primer sa mejlovima, zato budite razumni, nista više.

9. Spamovanje tuđih oglasa
   Spamovanje i komentarisanje tuđih oglasa nije dozvoljeno!
Detaljnije objašnje i obrazloženje ovih pravila možete pogledati na: http://www.razmenaigara.com/vazna-obavestenja-pravila/sankcionisanje-spamovanja-tudih-oglasa!/

10. Dupli nalozi
   Kreiranje duplih naloga je strogo zabranjeno.
Detaljnije objašnjenje i obrazloženje ovih pravila možete pogledati na: http://www.razmenaigara.com/vazna-obavestenja-pravila/banovanje-usled-duplog-naloga!/

11. Piratski sadržaji
   Piraterija putem foruma nije dozvoljena. To znači da je zabranjeno traženje i objavljivanje warez adresa, krekova, keygen programčića, serijskih brojeva i drugog nelegalnog materijala. Dozvoljene su teme koje opisuju rad i podešavanja raznih p2p i sličnih programa, ali ne i teme u kojima se dele infomacije o čvorištima, warez serverima i drugim izvorima.   
   Postovanje linkova sa piratskim sadržajem će dovesti do BANOVANJA naloga.

12. Širenje verske, rasne i nacionalne mržnje
   Na forumu je najstrože zabranjen bilo koji oblik diskriminacije, širenje verske, rasne i nacionalne mržnje. Takođe zabranjeno je postovanje političkog materijala, promocija bilo koje stranke i veličanje bilo koje nacije.

13. Kontakt, predlozi i žalbe
   Ukoliko imate neki predlog ili ste primetili grešku na forumu, koristite već postojeće (istoimene) teme u odeljku: Obaveštenja, pravila, upoznavanje.  http://www.razmenaigara.com/vazna-obavestenja-pravila/

   Moderatori ne mogu biti u svakom trenutku prisutni u svakoj temi. Ukoliko ste primetili neku poruku ili raspravu koja nije adekvatna za forum, možete je prijaviti moderatorima. Tim putem će SVI moderatori biti u situaciji da prijavu vide i na nju reaguju.
   Dešava se ponekad da se tema postavi u pogrešnom forumu i tada će je moderatori prebaciti u odgovarajući forum. Ukoliko vaše teme nema tamo gde se je ostavili, proverite prvo da nije prebačena na pravo mesto, pre nego što krenete sa protestima.
   Žalbe na razne stvari su stvar između vas i administracije i zato ih treba upućivati direktno moderatorima ili administratorima na PM ili mejl. Ukoliko šaljete mail na office [at] razmenaigara.com, vodite računa da ta adresa služi samo za ovakve administrativne stvari; preko nje ne odgovaramo na pitanja kako se šta podešava ili gde može pojedina igra da se kupi.

14. Napomene o korišćenju ovog servisa
   RazmenaIgara.com nije odgovorna za eventualno štetu nastalu usled neopreznog rukovanja nad vašom imovinom od strane korisnika foruma. RazmenaIgara.com služi samo kao posrednik za upoznavanje.

   Ukoliko niste punoletni. Savetujemo da punoletno lice koje poznajete obavi razmenu softvera/hardvera za vas. Ukoliko imate primedbu na neke od članova foruma, obratite se moderatorima i administratorima.

Želimo vam prijatan boravak na forumu, mnogo kreativnosti i dobrih igara!


Administratori i moderatori foruma RazmenaIgara.com
« Poslednja izmena: 28.03.2018, 22:59:10 od strane Rhisonicus »
 

Tags: